Livsvarig fengsel for voldtektsmord i Badajoz

Publisert

Provinsdomstolen i Badajoz har idømt Eugenio Delgado den strengeste mulige straffen etter at en folkejury enstemmig fant ham skyldig i å ha voldtatt, drept og begravd naboen Manuela Chavero i Monesterio. Hun hadde vært sporløst forsvunnet i fire år.

Eugenio Delgado ble beskrevet som en “seksuell sadist”, og ble dømt til livsvarig fengsel med mulighet for prøveløslatelse, den strengeste straffen som finnes i Spania. Den kan bare idømmes når det foreligger bevis for seksuelt misbruk, når offeret er mindreårig eller særlig sårbart, eller når det dreier seg om flere drap utført av en kriminell organisasjon.

Under rettssaken innrømmet Delgado at han pleide å leie prostituerte og oppsøkte ekstreme seksuelle opplevelser, inkludert sadomasochisme. Guardia Civils etterforskere fant bevis på Delgados mobiltelefon som underbygget dette, deriblant chatter og pornografisk materiale. Vitnemål fra prostituerte bekreftet hans voldelige seksuelle atferd.

Natt til 5. juli 2016 lokket den nå dømte gjerningsmannen Manuela Chavero hjem til seg med løfte om å levere tilbake en barneseng. Der forgrep han seg seksuelt på Chavero og drepte henne. Delgado gravde deretter ned liket hennes på en tomt han eide utenfor lokalsamfunnet. Selv om det gikk flere år uten spor etter Chavero, nektet Guardia Civil å gi opp saken, og til slutt klarte de å samle nok bevis til å få Delgado til å tilstå forbrytelsen og avsløre hvor han hadde gjemt liket.

Dommen kan ankes, og i så fall vil saken bli tatt videre til Høyesterett.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter