Likevel tyrefekting i Alicante

Publisert

Tyrefektingen under sankthansfeiringen i Alicante i juni skal likevel gå som planlagt, tross sterk motstand i kommunen. Lenge så det ut til at det kontroversielle arrangementet ville bli avlyst på grunn av manglende støtte fra flere av partiene i kommuneledelsen. Det rødgrønne partiet Compromís valgte imidlertid til slutt å stemme blankt, noe som muliggjorde flertall for arrangementet.

Sankthans-tyrefektingen (La feria taurina de las Hogueras de San Juan) arrangeres fra 21. til 25. juni ved arenaen Plaza de Toros i Alicante. Stevnet fikk støtte av flertallet i kommunens tre-parti-ledelse tirsdag 16. mai, etter at rødgrønne Compromís valgte å stemme blankt på spørsmålet. Arrangementet støttes av det spanske arbeiderpartiet PSOE, mens det nye sosialdemokratiske alternativet Guanyar Alicant stemte imot.

Guanyar Alicant sier på sin nettside at partiet alltid har vært imot tyrefekting og at de vil gå inn for en folkeavstemning om et permanent forbud mot slike stevner i Alicante i fremtiden.

Les også:

Benidorm vil ha mer tyrefekting

En ny generasjon tyrefektere..?

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter