Likestilling: «uakseptabelt, forrædersk og destruktivt»

Publisert

Erkebiskop Antonio Cañizares i Comunidad Valenciana sjokkerer med nye uttalelser. Mannen som tidligere har «gått løs på» flyktninger og kalt dem en «trojansk hest» i Europa, har på nytt havnet i medias søkelys. Denne gangen for sitt syn på homofile, transpersoner, kvinner og likestilling. I følge den 70 år gamle biskopen er alle spanske lover som viker fra det tradisjonelle synet på mann og kvinne uakseptable, basert på en «forrædersk» og «destruktiv» ideologi. Biskopen oppfordrer det spanske folk til å motsette seg slike lover.

De nye uttalelsene fra erkebiskopen i Comunidad Valenciana kommer i forbindelse med at regionsregjeringen til president Ximo Puig (PSOE) er i ferd med å legge frem et nytt lovforslag der transseksualitet ikke lenger skal sees på som en sykdom.

Biskop Cañizares som regnes som en anti-feminist, mener samfunnet generelt er truet av verdslig lovgivning og at vi må stå opp mot homsenes «imperium».

I motsetning til sitt overhode pave Frans I i Roma som har uttalt at han ikke vil sette seg til doms over homofile – «Hvem er jeg til å dømme homofile?» – går valensiabiskopen ikke bare hardt ut mot likestillingen og kjønnsnøytrale lover men oppfordrer meningheten til å motsett seg dem.

I oktober i fjor gikk han også ut mot flyktninger og det han mente var en «trojansk hest» i Europa som etter hvert ville komme til å ødelegge det vestlige samfunnet innenfra. Disse uttalelsene måtte han senere gå tilbake på. Han ble også anmeldt av nettverksorganisasjonen La Red Española de Inmigración som jobber med flyktninger i Spania.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: