Lett å bli lurt av falske varer

Publisert

Flotte designerklær til under halv pris kan virke fristende, men hva kjøper man egentlig? Salget av falske produkter på Costa Blanca er svært utbredt, og ikke bare fra såkalte «teppeselgere». Markedene og bodene som settes opp på strandpromenader og i gågatene blir også tatt for juks.

 

Spansk politi har opprettet en egen innsatsgruppe mot det ulovlige salget. Stadig vekk gjøres det nye beslag. Nylig ble to salgsboder på et minimarked i Benidorm tatt med 420 par falske turnsko og joggesko. To spanjoler i alderen 47 og 23 år ble arrestert.

 

Også tidligere har man sett eksempler på at selgere med lisens har falske produkter i varebeholdningen. Typiske varer som blir forfalsket er T-skjorter, piquetrøyer, joggebukser, joggesko, solbriller og vesker. Tidligere har man sett at varene kommer fra Kina og andre asiatiske land og er kopier av merker som Hackett, Belstaff, Burberry, Chanel, G-STAR, Tommy Hilfiger, Dolce og Gabana, La Martina og Lacoste. Normalt er forfalskningene vanskelige å avsløre fordi produktene så å si er identiske med ekte varer.

 

Politiet økte denne sommeren innsatsen mot det ulovlige salget, både på markeder og mot de såkalte «manteros» (teppeselgere), et begrep som brukes for å betegne gateselgere som reiser fra sted til sted og legger ut pledd med billige piratkopier og falske merkeklær. På ett tidspunkt fryktet man at problemet skulle bli så stort at man helt ville miste kontrollen. Innsatsen ble derfor økt i sommermånedene og politiet gjennomførte en rekke aksjoner blant annet i Guardamar del Segura, Torrevieja og Orihuela. Det har imidlertid vist seg nærmest umulig å bli kvitt det ambulerende salget. Når politiet aksjonerer og jager bort selgerne fra ett sted dukker de opp et annet.

 

 

Mer vellykket har det kanskje vært med innsatsen for å få tatt bakmennene, de som forsyner teppeselgerne og markedene med de falske produktene. I løpet av sommermånedene har politiet gjennomført flere aksjoner, blant annet i Manises rett utenfor havnebyen Valencia. Der ble det i juni beslaglagt 30.000 artikler fra et firma som også solgte varer over internett. Også i august ble et utsalgssted i samme forstad tatt med rundt 4.000 falske produkter.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter