Legendariske Fagor nær konkurs

Publisert

Bor du i Spania er sjansen for at det står «Fagor» på komfyren din stor. Den spanske hvitevareprodusenten trues nå av konkurs etter å ha opparbeidet seg en gjeld på 800 millioner euro. Selskapet er i forhandlinger med kreditorene i håp om å redde bedriften og 5.600 arbeidsplasser.

 

Fagor Electrodomésticos eies av Corporación Mondragón (MCC) og ble etablert i byen Mondragón i Baskerland i 1956. Selskapet er i dag regnet som den femte største produsenten av husholdningsapparater i Europa og har 5.642 ansatte fordelt på 13 fabrikker i fem land. Fagors markedsandel i Spania er på rundt 16 prosent, men nedgangstider har rammet selskapet hardt. Fall i etterspørselen og priskonkurransen med andre produsenter skal ha gitt store tap for bedriften. I tillegg anses ledelsen for å ha feilet i sin planlegging og styring av selskapet.

 

Fagor har siden 2008 opparbeidet seg en gjeld på rundt 800 millioner euro. I mai skal bedriften ha blitt tilført 120 millioner fra MCC, men eierne har nå sagt nei til nye innskudd. Onsdag 16. oktober innledet selskapet forhandlinger med kreditorene i håp om å redde bedriften. Ledelsen har erklært offisielt at Fagor er i konkursforhandlinger, noe som gir selskapet fire måneder på å få på plass en ny avtale.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter