Legaliserer aktiv dødshjelp i Spania

Publisert

Det spanske parlamentet har godkjent en lov som gir myndige personer lov til å få hjelp til å ende sitt liv om de lider av en alvorlig og uhelbredelig sykdom.

Loven trer i kraft i juni og med det blir Spania det fjerde landet i Europa hvor det lovlig tilbys aktiv dødshjelp. Frem til nå har aktiv dødshjelp kunnet straffes med opptil 10 år i fengsel.

Spanias statsminister Pedro Sanchez skrev på Twitter om den nye loven «Spania har blitt et mer humant, rettferdig og friere land». Avgjørelsen ble fordømmet av konservative og religiøse i Spania. Loven ble vedtatt i parlamentet med 202 stemmer mot 141. To valgte å ikke stemme. Spanias høyre-ekstreme parti VOX sier de vil ta den nye saken opp for grunnlovsdomstolen.

Til nå er aktiv dødshjelp kun lovlig i Luxemburg, Nederland, Belgia, Canada og Colombia. I Portugal forsøkte man å vedta en liknende lov men grunnlovsdomstolen i landet stoppet loven som de mente var i strid med grunnloven.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter