Laveste dødstall på over to uker, rekordfå nye smittede

Publisert

Antall nye dødsfall siste døgn er 605. Man må tilbake til 24. mars for å finne færre dødsfall knyttet til Corona-viruset i Spania. Antall nye smittede økte med 3%. Dette er laveste antall nye smittede registrert siden helseministeriet begynte å registere slike data nesten en måned tilbake.

Samme dag som disse tallene publiseres (10. April) endrer den spanske regjeringen sin anbefaling om maskebruk. Regjeringen har inntil nå ikke anbefalt folk flest å bruke masker. Det er nå anbefalt at man bruker maske mens man reiser kollektivt. Det vil bli delt ut masker steder som metroen i Madrid.

Den spanske hovedstaden har mange ganger flere smittetilfeller enn kystområdene rundt Alicante og Malaga hvor de fleste nordmenn i Spania befinner seg:

Antall smittede pr 100.000 innbyggere:

Communidad Valenciana 95,91

Madrid 383,29

Andalucía 67,94

Mange vil returnere til sin arbeidsplass mandag 13. april i det påskeferien er over. Spanjoler som jobber i «ikke essensielle» yrker måtte også holde seg hjemme fra og med 30. mars. Dette påbudet utløp torsdag 9. april.

Les også:

Derfor har Corona-viruset høyest dødsrate i Spania

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter