Lanserer gigantisk vaksine-program i januar

Publisert

Spanias statsminister Pedro Sanchez har lagt frem flere detaljer om utrullingen av Covid-19 vaksinen i Spania. Den blir trolig distribuert i Januar til over 13.000 steder over hele Spania.

Tallet 13.000 er grovt regnet det samlede antallet offentlige helsesenter og klinikker i Spania. Statsministeren har tidligere sagt at vaksinen skal distribueres gratis via det offentlige helsevesenet.

En gruppe fagfolk og vitenskapsmenn vil definere hvem som først vil få vaksinen. Blant de som nevnes som de første er ansatte i helse-sektoren, pasienter på pleiehjem og de eldre. Også kronisk syke og de i høy-risikogrupper blir trolig også prioritert.

Spania har i første omgang reservert 20 millioner doser av Pfizer vaksinen. Dette er nok til å vaksinere 10 millioner personer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter