Lang kø på Alicante- flyplass, sikkerhetsvaktene streiker

Publisert

Den første dagen i påskeuken ble innledet med at vaktselskapenes la ned arbeidet denne torsdag morgen. Dette førte til lange køer ved sikkerhetskontrollen på flyplassen. Streiken rammer med det kun de som reiser ut fra Alicante flyplass.

I følge fagforeningen Comisiones Obreras (CCOO) er streiken en protest mot “den kontinuerlige usikkerheten i tjenesten” som de kaller det.

Streiken startet kl. 8.30 og varte i en time, noe som skapte lange køer. Ifølge fagforeningskilder var det seks passasjerfiltre med minimumstilbud, mens to av dem ikke stoppet. Adkomstpunktene til det avgrensede området for kjøretøy og ansatte har også blitt kontrollert, og i kontrollsenteret og bagasjerommet har 100 % av de ansatte vært til stede.

Ifølge Carlos Antón, leder for sikkerhetskomiteen på Alicante-Elche lufthavn sørøst, var det forsinkelser de første timene, men ingen gikk glipp av flyet sitt. Ventetiden har i noen tilfeller oversteget 20 minutter på grunn av mangel på personale, men er nå redusert til ti minutter. Disse ti minuttene er innenfor normale ventetider. Aena insisterer på at kontrollene “fungerer normalt og problemfritt så langt”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter