Landsbybefolkning minnes skutt nordmann

Publisert

Befolkningen i den lille landsbyen Fresno (Valladolid)har arrangert minnestund for nordmannen Kjell Bjønskau, som ble uskyldig skutt av Guardia Civil i 1959. Dermed har den tragiske historien om nordmannens endelikt, fått en slags oppreising.

Befolkningen i den lille landsbyen Fresno (Valladolid)har arrangert minnestund for nordmannen Kjell Bjønskau, som ble uskyldig skutt av Guardia Civil i 1959. Dermed har den tragiske historien om nordmannens endelikt, fått en slags oppreising. Kjell Bjønskaus bror, Steinar Bjønskau og hans kone Liv hadde tatt turen fra Norge for å overvære minnestunden, og for å besøke brorens grav for aller første gang.

De var i desember 1959 at Kjell Bjønskau havnet i krangel med direktøren for jernbanestasjonen i Fresno, som etter hvert tilkalte politiet. Da Guardia Civil betjentene kom til stedet, skal de ha blitt skremt av den opphetede situasjonen og den røslige og skjeggete Bjønskau. Et skudd ble avfyrt, og plutselig falt nordmannen død om på bakken.

50 år senere steller fortsatt landsbybefolkningen graven til Kjell Bjonskau, som til en hver tid er pent dekorert med blomster.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter