Lage falsk håndsprit under pandemien

Publisert

To galisiske forretningsmenn er dømt til betinget fengsel og bøter for å ha produsert og solgt falske hånddesinfeksjonsmidler da pandemien var på sitt høyeste. De unngikk fengselsstraff takket være et forlik før den planlagte rettssaken.

De tiltalte har fått redusert straffen fra ni til to års fengsel. Gründerne fra Boiro i La Coruña har innrømmet at de i begynnelsen av pandemien opprettet et hemmelig laboratorium i en gammel kyllingfarm og distribuerte produktet sitt til apotek, butikker og barer.

I stedet for å inneholde den nødvendige etanolen ble preparatet laget med en mye billigere vinsprit, noe som førte til at hånddesinfeksjonsmiddelet ikke hadde tilstrekkelig desinfiserende effekt. Produktet ble markedsført gjennom to offisielle distributører og nådde ut til hele Spania. Flere kjøpere klaget på manglende merking, noe som fikk gründerne til å endre produktets utseende, men beholde det ineffektive innholdet. Da produktet ble analysert, viste det seg at det inneholdt lave nivåer av etanol og høye nivåer av metanol, noe som utgjør en helserisiko.

Totalt ble det beslaglagt mer enn 6000 liter ferdigprodusert, falsk hånddesinfeksjonsmiddel. Et nytt forsøk på å selge produktet, til tross for tidligere beslag, resulterte i at flere småbedriftseiere ble lurt.

Påtalemyndigheten argumenterte innledningsvis for at de dømte hadde begått bedrageri og burde dømmes til 5,5 års fengsel og ytterligere to år og ni måneder for produksjon og distribusjon av helsefarlige produkter.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter