Kvinne i Galicia 62 år og gravid

Publisert

En kvinnelig lege fra Galicia i Spania er blitt gravid i en alder av 62 år. Graviditeten er gjort mulig gjennom prøverørsbefruktning. Grunnet kvinnens alder skal det kun ha vært 6 prosent sjanse for et vellykket resultat. Kvinnen får kritikk fra mange hold for å være for gammel til å bli mor. Selv sier hun at hun føler seg som en 30-åring. Om tre år går hun av med pensjon og vil ha «all tid i verden» til å ta seg av barna. Kvinnen er fra før mor til to barn, et på 27 år og et på 10 år. I oktober kommer det tredje.

Gjennom prøverørsbefruktning har legen Lina Álvarez fra Lugo i Galicia klart det mange mente var umulig. I flere år kjempet hun for å få lov til å bli gravid, men fikk nei hos legene hun oppsøkte. Til slutt møtte hun en gynekolog som sa ja.

Dersom hun bestod alle prøver, var legen villig til å gjennomføre den assisterte befruktningen. Resultatet av prøvene ble godkjent og såkalt in vitro-fertilisering (prøverørsbefruktning) ble gjennomført.

Med kun 6 prosent sjanse for graviditet, overvant tobarnsmoren naturens begrensninger.

I et intervju med avisen La Voz de Galicia forteller den 62 år gamle legen at hun føler seg som en 30-åring. Hun forteller også om den spesielle gleden over å bli gravid. Da hun var 34 år ble hun gravid med sitt første barn, en gutt som ble født med hjerneskade. Fosteret var blitt skadet under en fostervannsprøve, en test hun omtaler som unødvendig og som skal ha gjort at sønnen i dag er delvis lam og uten taleevne.

Sønn nummer to fikk hun i en alder av 52 år. Også da fikk hun kritikk for å være for gammel. Kritikken har imidlertid ikke stoppet Álvarez. I oktober skal hun føde sitt tredje barn, en jente som skal oppkalles etter henne. Om tre år går hun av med pensjon og vil ha «all tid i verden» til å ta seg av barna.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter