Kvinne (83) omkom i varmen

Publisert

En 83 år gammel kvinne på Costa Balnca omkom fredag 10. juli på grunn av heteslag. Kvinnen skal dagen før ha blitt lagt inn på sykehus i Alicante i en tilstand av koma med 40 i feber. Varme vinder fra Afrika har de siste ukene gitt flere runder med hetebølger i Spania, den siste med temperaturer på 44 grader enkelte steder i landet. En rekke personer er lagt inn på sykehus. I følge spansk meteorologisk institutt Aemet vil hetebølgen fortsette frem til 16. juli.

Råd i varmen:

For å unngå heteslag anbefales det at man drikker mye vann, holder seg unna alkohol og koffein, spiser rikelig med frukt og grønnsaker, unngår (hvis mulig) å ut midt på dagen. Det anbefales også at man er forsiktig med idrett og utendørsaktiviteter og at man beskytter seg mot solen ved å holde seg i skyggen, bruke hatt og solbriller. Småbarnsforeldre bør være spesielt forsiktige. Det samme gjelder eldre og personer med disposisjon for sykdom. Under timene med sterkest stråling bør man ikke sole seg og ellers alltid bruke solfaktor.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter