Kvinne (81) døde etter at strømmen ble kuttet

Publisert

Det spanske energiselskapet Gas Natural gjøres ansvarlig for dødsfallet til en 81 år gammel kvinne fra Reus (Catalonia). På grunn av manglende betaling kuttet selskapet strømmen i kvinnens leilighet i september. Hun skal deretter ha levd i to måneder uten lys og oppvarming. Kvinnen omkom mandag 14. november i en brann forårsaket av et stearinlys.

Dødsfallet i Reus har skapt sterke reaksjoner i Spania, med demonstrasjoner mot energiselskapet og krav om oppreisning. Også flere lokalpolitikere i Catalonia har engasjert seg i saken og mener selskapet bør stilles til ansvar.

Blant de som nå reagerer er Reus kommune, stedet der den 81 år gamle kvinnen bodde. I følge Reus kommune plikter selskapet i slike tilfeller å orientere seg om kundens situasjon og varsle før kommunen før strømmen tas. Gas Natural skal ha kuttet strømmen, uten først å sjekke om kvinnen var i en sårbar situasjon.

Undersøkelser viser at mellom 20 og 30 prosent av alle husstander i Spania enten defineres som fattige eller lever på grensen til fattigdom. Strømselskapene i Spania er de siste årene pålagt å vise større varsomhet overfor spesielt utsatte tilfeller, slik som kvinnen i Reus. Blant annet er selskapene pålagt å holde lister over sosialklienter, eller kunder som har betalingsproblemer, informasjon de normalt skal få fra den enkelte kommune. Gas Natural hevder at kvinnen ikke stod oppført på deres liste og viser til en egen avtale mod Reus kommune. Kommunen hevder på sin side at en slik avtale ikke eksisterer.

Les også: Fattigdommen i Spania øker 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter