Kultur i juli

Publisert

Sommeren er høytid i Spania for kulturell aktivitet som fiestas, festivaler, konserter m.m. Spaniaposten har her oversikten over noen av de mest relevante: 

Sommeren er høytid i Spania for kulturell aktivitet som fiestas, festivaler, konserter m.m. Spaniaposten har her oversikten over noen av de mest relevante: 

8-17. juli:  Alfaz del Pi Filmfestival i Alfaz del Pi. Filmer fra hele verden vises på den lokale kinoen i Alfaz, mange av dem i original språkversjon. I tillegg blir det utekino på stranden flere kvelder. Rundt 200 filmer er påmeldt til festivalens to konkurranser hvorav 34 har blitt "shortlistet" og 30 av dem skal vises i løpet av festivalen. Festivalen er en utmerket mulighet for å se filmer fra hele verden på originalspråket på "Cine Roma" i Alfaz del Pi.

16-22. juli: Elche Tradisjonsrik filmfestival i Elche. Filmer fra hele verden vises i løpet av festivalen som har gått av stabelen i Elche i 34 år. www.festivalcinelche.com


13-16. juli: Benidorm Virgen del Carmen, årets viktigste fiesta i Benidorm går av stabelen i midten av juli, med opptog konserter, fyrverkeri og alt som hører med. Virgen del Carmen er fiskernes skytshelgen og denne fiesta feires i byer over hele Spania i juli. Opptoget går av stabelen 16. juli.

14.-17.Juli: Benicássim Internasjonal kjent musikkfestival i Benicassim, Castellón. Kåret av det norske musikkmagasinet Mute til verdens beste musikkfestival! Årets lineup består av blant annet The Streets, Portishead, The Strokes og Plan B . Parallelt går også "FIB Club" med elektronisk musikk og internasjonale DJs. www.fiberfib.com 21-23. juli,Benidorm Low Cost festival 2011 Etter å ha gjort stor suksess i Benidorm to år på rad har denne "lavpris- festivalen" allerede fått et svært godt rykte over hele Spania. For kun 60 euro får man tilgang til et utall artister over flere scener i løpet av tre dager. Årets "lineup" består av internasjonale og spanske artister som: Mika, Mando Diao, Klazons, Crystal Castles, Fangoria, Dorian, Goose, Loo & Placido, Eric Fuentes, Tiki Phantoms oe en masse masse mer. www.lowcostfestival.es

21-25. juli: San Sebastian For 46. gang arrangeres Jazzaldia, Jazz- festival i San Sebastian. Festivalen er en av de største i verden innen sjangeren Jazz. www.jazzaldia.com

18-25. juli: Santiago de Compostela Apostelens festival i Nord-Spania går av stabelen i pilgrimsdestinasjonen Santiago de Compostela. Hit har pilegrimer valfartet i over tusen år, og på Plaza de Obradoiro har de segnet sammen etter uker og måneders vandring.

25. juli: er "Día de Santiago" og festivalens høydepunkt. Festivalen begynner i dager i forveien med teater, utstillinger, gateshow og konserter.

www.santiagoturismo.com

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter