Krisetiltakene forlenges trolig til 10. mai

Publisert

Selv om de som jobber nå kan gå tilbake på jobb signaliserer den spanske regjeringen at de mest sannsynlig vil forlente dagens tiltak 15 dager ytterligere i det de løper ut 26. april.

Tiltakene i Spania ble opprinnelig satt ut i live 14. mars for 15 dager frem til 29. mars og så forlenget. I forkant av hver forlengelse har regjeringen gitt forsiktige signaler om at tiltakene vil være nye 15 dager.

Til tross for lengre karantene er situasjonen «myknet opp» noe i det folk som jobber nå har muligheten til å returnere på jobb om situasjonen krever det. Selv om antall nye smittede i Spania nå går ned velger regjeringen å fortsatt holde befolkningen hjemme. Det er fortsatt mange som bærer viruset, mange av dem uten å vite det.

Spanske myndigheter er i ferd med å kartlegge smitten i hele befolkningen gjennom et prosjekt ledet av det spanske byrået for statistikk, INE. De vil teste et utvalg på 30.000 familier over en periode for på den måten få en bedre oversikt over hvor mange som kan være smittet uten å vite det over hele Spania. Data fra denne undersøkelsen vil sammen med andre data hjelpe spanjolene å ta de riktige beslutningene.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter