Krigen i Ukrania: Rasjonerer salget av matolje i Spania

Publisert

Man begynner å merke konsekvensene av Russlands invasjon av Ukrania i spanske supermarkeder. Enkelte supermarkeder begrenser nå hvor mye matolje kundene får kjøpe.

Maks to flasker pr kunde

Supermarked-kjeden Mercadona er blant dem som nå begrenser kjøp av solsikkeolje til maks fem liter pr kunde. Makro og Eroski følger nå samme praksis, mens andre begrenser kundenes kjøp til to flasker, altså to liter. 25% av spanjolenes forbruk av solsikke-olje kommer fra nettopp Ukrania.

Ukrania er en av verdens største produsenter av kornprodukter, inkludert mais og solsikkeolje. Supermarkedene er redde for at de skal gå tomme for matoljen spanjolene bruker nesten hver dag for å lage mat. Det er vanlig å fritere typiske retter i matolje. Oljen brukes også direkte i mange retter.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter