Krever Spanias fotballsjefs avgang etter å ha kysset spiller på munnen

Publisert

Presidenten i det spanske fotballforbundet (RFEF), Luis Rubiales, har blitt kraftig kritisert på sosiale medier for å ha kysset spilleren Jenni Hermoso på leppene under fotball-VM for kvinner i Sydney søndag, og mange krever hans avgang.

Fotballsjefen gikk først til angrep på kritikerne sine, før han til slutt ba om unnskyldning, men kritikken av oppførselen hans har ikke avtatt.

La Roja løftet trofeet etter å ha slått England 1-0 i Australia, men seieren ble skjemmet av hendelsen som skjedde like etter kampen under medaljeseremonien.

I en direktesending på Instagram fra feiringen i garderoben ser man Hermoso gi uttrykk for sin avsmak og svare: “Hei, men jeg likte ikke det der!” da hun ble spurt om kysset og vist et videoklipp av det – selv om hun lo mens hun snakket. (Se tweeten nedenfor).

Senere sa Hermoso at øyeblikket var en “naturlig gest av hengivenhet”.

“Det var en helt spontan og gjensidig gest på grunn av den enorme gleden det er å vinne et verdensmesterskap”, skal hun ha sagt, ifølge AFP, som siterer kommentarer fra det spanske fotballforbundet. “Presidenten og jeg har et godt forhold, han har oppført seg enestående mot oss alle, og det var en naturlig gest av kjærlighet og takknemlighet.

Mange har sagt at kysset på leppene ikke var en “kjærlig gest”, men et “maktmisbruk” og en seksuell aggresjon.

Videoen har fått stor spredning i sosiale medier, noe som har ført til internasjonal mediedekning av kysset. I en artikkel i The New York Times står det at videoen har skapt “forvirring blant mange spanjoler og fått andre til å fordømme den som svært upassende oppførsel”. Noen kalte det skammelig og et bevis på vedvarende sexisme i fotballen. Andre krevde at Rubiales måtte gå av.

Spanias VM-uttak var preget av kontroverser rundt både forbundet og treneren Jorge Vildas forhold til spillerne.

Flere av toppspillerne var med i en protestgruppe på 15 spillere mot landslaget i forkant av turneringen, men mange av dem ga etter, og tre av dem ble tatt ut i troppen.

Rubiales var en sterk støttespiller for Vilda, og RFEF ble kritisert for sin sterke holdning til de 15 protesterende spillerne.

Hermoso, som spiller for meksikanske Pachuca, bommet på et straffespark i kampen, men Spania holdt unna og vant på Olga Carmonas scoring i første omgang.

“Vi spilte slik vi ønsket å spille, og vi vant et verdensmesterskap”, sa en gråtende Hermoso til den spanske rikskringkasteren La 1 etter kampen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter