Krever ministerens umiddelbare avgang

Publisert

Opposisjonspartiene i Spania krever innenriksminister Jorge Fernández Díaz´ umiddelbare avgang. Nye avsløringer tyder på at ministeren fra det konservative Partido Popular kan ha brukt politiet til å drive jakt på politiske motstandere i Catalonia. Formålet med forfølgelsen skal ha vært å sverte katalanske politikere som frontet kampen for uavhengighet fra Spania. Statsminister Mariano Rajoy (PP) hevder han ikke kjente til opplysningene. Forholdet aktualiseres av parlamentsvalget 26. juni, der Díaz står som nummer én på PPs valgliste i Barcelona.

Et opptak av en telefonsamtale mellom innenriksminister Jorge Fernández Díaz (PP) og lederen for det katalanske økokrim Daniel de Alfonso er lekket i den spanske avisen Público. I samtalen ber angivelig Diáz om at flere politikere fra partier på venstresiden i Catalonia etterforskes.

Lederne for landets tre største opposisjonspartiene Pedro Sánchez (PSOE), Pablo Iglesias (Podemos) og Albert Rivera (Ciudadanos) reagerer med vantro på opplysningene. De tre partilederne krever innenriksministerens umiddelbare avgang.

Den nye skandalen anses som svært uheldig for regjeringspartiet Partido Popular, blant annet fordi Díaz innfor parlamentsvalget 26. juni står som nummer én på partiets valgliste i Barcelona. Statsminister Mariano Rajoy (PP) allerede ønsket å distansert seg fra saken og hevdet at han ikke kjente til de aktuelle opptakene av partikollegaen.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter