Krever flomvern etter tre dødsfall

Publisert

Finsestrat kommune nord på Costa Blanca krever omlegging av vannføringen ved La Cala, stedet der tre mennesker har mistet livet siden 2011. For å sikre området mot flom må det bygges en ny kanal som tar regnvannet bort fra gatene. Det koster penger som kommunen ikke har. Et vedtak er nå gjort i regionsparlamentet i Valencia. Kommunen håper at gode intensjoner vil bli fulgt opp på budsjettet.

Så lenge det ikke regner går alt bra i Finestrat. Slik har det vært i årevis. Den tørrlagte elven som egentlig renner rett gjennom byen ser man normalt ingenting til. Problemet oppstår når det kommer mye regn på en gang, noe det gjorde så sent som i desember i fjor. En eldre mann ble da tatt av vannmassene og døde. Det samme skjedd i 2011 da to britiske turister ble overrasket av flommen og druknet på samme sted.

Les også: Dødsfall etter flom på Costa Blanca

I avisen Información forklares det gjentagende flomproblemet med utbyggingen i området. Den normalt så tørre kanalen er i dag urbanisert og asfaltert med bilvei og fortau. På grunn av den jevne overflaten som asfalten utgjør oppnår vannmassene en enorm fart på vei mot havet. Mangel på jordbunn gjør også at vannet ikke renner unna, men bygger seg opp og kommer ut av kontroll når det nærmer seg utløpet ved Cala de Finestrat.

Les også: På tiltalebenken for flom-dødsfall

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter