Krever DNA-prøve av Julio Iglesias

Publisert

Den kjente spanske sangeren Julio Iglesias er avkrevd DNA-test i en farskapssak. Den 41 år gamle mannen som hevder å være hans sønn har fått medhold i retten i at gentesting skal gjennomføres. Iglesias som i dag er 74 år gammel har allerede åtte barn, på papiret.

Unnfangelsen som saksøkeren mener Julio Iglesias står bak går tilbake til 1975. Sangeren var da gift med Isabel Preysler, hans første av to koner. Den 41 år gamle mannen som hevder å være hans sønn har to ganger tidligere fått saken avvist av spanske domstoler. Årsaken til at det nå åpnes for gentesting er at mannen gjennom privatdetektiver skal ha fått tak i DNA fra et barn av Iglesias i USA. Prøven som ble gjort på “genetisk materie” skal angivelig ha vist slektskap til saksøker med 99,9 prosents sannsynlighet.

Dersom Julio Iglesias nekter å la seg genteste, vil advokaten til mannen gå videre til neste ledd. Det vil si et krav om DNA-prøver fra en eller flere av de åtte barna sangeren allerede har på papiret. Hvis barna heller ikke samtykker, har advokaten allerede annonsert at de vil gå videre til Iglesias tre søsken.

Retten til å få slektskap bekreftet er godt beskyttet i Spania med en egen artikkel i landets grunnlov. De siste årene har blant annet tidligere konge Juan Carlos fått liknende krav mot seg. Saken ble imidlertid avvist av landets høyesterett.

Les også: Juan Carlos´ farskapssak henlagt

Det samme gjelder den avdøde kunstneren Slavador Dalí, hvis levninger ble “gravd opp” i 2017. I sistnevnte sak hadde en 61 år gammel kvinne gått til sak mot Dalí-stiftelsen og vunnet. Resultatene fra DNA-prøven viste imidlertid at hun ikke var i familie med kunstneren.

Rettsavgjørelser har imidlertid også endt med motsatt resultat. I en liknende sak i fjor endte avgjørelsen med dom i saksøkers favør. Forholdet gjaldt den avdøde spanske politikeren og forretningsmannen José María Ruiz-Mateos. Kvinnen Adela Montes som hevdet å være hans datter fikk dom på at graven skulle åpnes. På bakgrunn av DNA-prøver ble slektskapet bekreftet.

Les også: Dalí får hår og tenner tilbake

 

 

 


 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter