Krangel om røykeforbud på terrasser

Publisert

Forbudet mot å røyke på terrasser gjelder fortsatt i Valencia-regionen, men ikke i alle andre regioner i Spania eller land turistene kommer fra. Dette fører til konflikter blant kunder og servitører midt i sommersesongen. Sektoren ber om at regelverket skal være likt for alle og understreker: “Vi er ikke politiet”.

Det er forbudt å røyke på terrassene til hoteller og serveringssteder. Et tiltak som i Benidorm fører til konflikter mellom kunder eller mellom de som røyker og bedriftseiere eller servitører. Valenciaregionen er nemlig den eneste regionen, sammen med Balearene, som fortsetter å opprettholde denne restriksjonen i Spania som kom i 2020 på grunn av pandemien. Så, stilt overfor denne situasjonen, krever hotelleierne å bli likestilt med resten av landet, det vil si at enten kan du røyke i hele territoriet, eller så blir den samme regelen pålagt alle.

Strendene, strandpromenadene, hotellene … alt er fullt av reisende, og terrassene er intet unntak. På dem kan du se kunder som nyter en middag eller en kald øl. Plutselig tenner en av dem en sigarett ved bordet. For øyeblikket er det forbudt å røyke på terrassene på restauranter og barer, og det har det vært de siste tre årene fordi det ble hevdet at det ville redusere smitten, nå som pandemien er i full gang. Når dette skjer, er det de ansatte som har ansvaret for å minne folk på forbudet, noe som av og til fører til krangel.

Problemet er at Benidorm i løpet av sommeren tar imot tusenvis av turister fra andre selvstyrte regioner som Madrid, Baskerland, Castilla La Mancha…. regioner der disse bestemmelsene allerede har forsvunnet, og de som kommer derfra, tenker ikke lenger på at de ikke kan røyke på terrassen; dette gjelder også utenlandske besøkende. Så de tenner seg en sigarett eller en røyk, slik de ville gjort i hjemlandet, mens de er på hotellet, til tross for at det fortsatt er skiltet med røykeforbud på uteserveringene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter