Korrupte slipper ikke fri uten betaling

Publisert

Spanias nye lov mot korrupsjon er til behandling i Kongressen. Regjeringspartiet Partido Popular har lagt frem et forslag der det i ett av punktene heter at bedrageri- og korrupsjonsdømte personer i fremtiden ikke skal kunne slippe fengsel uten at beløpet de har svindlet er tilbakebetalt. Opposisjonspartiet PSOE er fornøyd med deler av lovforslaget, men etterlyser enda strengere regler. Partiet mener blant annet at kriteriene for hva som skal anses som straffbart av skatteunndragelser og ulovlig partifinansiering er for milde.

At straffedømte politikere i fremtiden ikke slipper unna med betinget fengsel før de har betalt tilbake det de har underslått, anses som vel og bra. Det reageres imidlertid på at regjeringen i resten av lovforslaget ikke går hardere til verks.

I følge opposisjonspartiet PSOE burde for eksempel grensen for straffbar skatteunndragelse senkes fra dagens 120.000 euro ned til 50.000 euro. Partiet mener også at reglene som i fremtiden skal hindre ulovlig partifinansiering slik regjeringspartiet Partido Popular er anklaget for i Gürtel-saken, burde vært strengere. I følge forslaget til PP vil slike donasjoner kun være gjenstand for fengselsstraff der de overgår 500.000 euro. Der beløpene er mindre enn dette skal forholdet kun straffes med bøter. PSOE mener reglene er utilstrekkelige og etterlyser hardere tiltak mot korrupsjon.

Les også:

Tiltak mot korrupsjon imponerer ikke

Strengere straffer mot korrupsjon

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter