Korrupsjonssiktet fratas æresdoktorat

Publisert

Universitetet i Alicante (UA) har bestemt at det ikke vil utmerke Rodrigo Rato (PP) til æresdoktor av universitetet. Rato har tidligere vært vise-statsminister i den spanske regjeringen og er for tiden under etterforskning i forbindelse med misbruk av firmakort i Caja Madrid.

Universitetsledelsen besluttet å tildele Rodrigo Rato utmerkelsen den 30. mars 2011, men den tradisjonelle og høytidelig seremonien har aldri blitt gjennomført. Kilder ved universitetet sier til El Pais at grunnen til dette er spørsmål om forvaltningen av det internasjonale pengefondet (IMF) under Rato sin ledelse.

Rodrigo Rato ble foreslått til et æresdoktorat fra Fakultet for økonomi ved Universitetet i Alicante i 2011. Kilder ved Universitetet forklarer at bakgrunnen for utmerkelsen Rato sin karriere som vise- statsminister i den spanske regjeringen og administrerende direktør i IMF. I avstemningen, stemte 21 rådsmedlemmer i favør, 8 mot og en var avholdende.

Vanligvis finner prisutdelingen sted innen ett år etter godkjenning av universitetsledelsen, men rettssaker hvor Rato har vært involvert, og underskriftskampanjer i universitetsmiljøet har ført til stadige utsettelser.

Selv om årsakene til tilbaketrekning inntil nå ikke har blitt offentliggjort av universitetets ledelse, har nye ledelsen ved universitetet nå besluttet å avklare at «Rodrigo Rato vil aldri hedres ved Universitetet i Alicante.”

Ledelsen ved Universitetet i Alicante, debattert tirsdag utmerkelsen til Rato og tilbaketrekkingen ble enstemmig vedtatt. Universitetet rektor, Manuel Palomar, publisert torsdag beslutningen på sin twitter-konto og gjorde det klart at den tidligere presidenten i Caja Madrid og Bankia altså mister sitt æresdoktorat.

Dette er ikke første gang Rodrigo Rato mister en æresutmerkelse. Den 23. oktober besluttet kommunen La Carolina å trekke tilbake hand utmerkelsen som æres- ordfører. Rodrigo Rato holder fortsatt tittelen som æresdoktor ved Universitetet Rey Juan Carlos i Madrid. En utmerkelse som ble vedtatt 24. september 2008 og tildelt den 28. januar 2009.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter