Korrupsjon: Beviser mot Costa og Camps fra Partido Popular

Publisert

Etter å ha oppsummert etterforskningen i korrupsjonsskandalen ”Gürtel”, hevder antikorrupsjonsdomstolen å sitte på beviser mot både Valencias regionale president, Francisco Camps, og PPs generalsekretær i Valencia, Ricardo Costa, skriver El Pais.

Etter å ha oppsummert etterforskningen i korrupsjonsskandalen ”Gürtel”, hevder antikorrupsjonsdomstolen å sitte på beviser mot både Valencias regionale president, Francisco Camps, og PPs generalsekretær i Valencia, Ricardo Costa, skriver El Pais.

Bevisene skal blant annet være basert på forklaringene til flere av de impliserte, samt en gjennomgang av hundrevis av kvitteringer fra de eksklusive forretningene Milano og Forever Young i Madrid.

Antikorrupsjonsdomstolen bekrefter at navnene til Costa og Camps figurerer på noen av dresskvitteringene, og at disse har blitt betalt av Orange Market, firmaet til korrupsjonsskandalens hovedmistenkte, forretningsmannen Francisco Correa.

Orange Market har i løpet av de fire siste årene blitt innvilget kontrakter til en verdi av mer enn fem millioner euro av den regionale regjeringen i Valencia. ”Gürtel”-etterforskerne mener disse kontraktene er oppnådd ved å bestikke sentrale aktører, blant annet i den regionale PP regjeringen.

Skredderen José Tomás, tidligere daglig leder i en av de omtalte forretningene, har i avhør fortalt at han ble spurt av Álvaro Pérez, en av de hovedmistenkte i ”Gürtel”, om han ikke kunne reise til Valencia og ta mål av Ricardo Costa og Víctor Campos, daværende visepresident i den valencianske regjeringen, som trakk seg fra politikken etter å ha blitt implisert i ”Gürtel”.

Måltagningen skal ha foregått i visepresidentpalasset, og ifølge Tomás ble det, etter den første leveringen, en tradisjon at han tok turen fra Madrid til Valencia for å ta mål av navngitte PP politikere. Praksisen skal ha pågått helt frem til avsløringene av korrupsjonsskandalen tidligere i år. Etter å ha forklart seg for antikorrupsjonsetterforskerne, ble José Tomás øyeblikkelig oppsagt fra sin stilling.

Francisco Camps gikk hard ut mot dommer Baltasar Garzón da hans navn ble dratt inn i ”Gürtel” etterforskningen på et relativt tidlig tidspunkt. Nå kan det imidlertid se ut som han får et alvorlig problem når han skal forklare seg for antikorrupsjonsdomstolen.

Ifølge El Pais, sitter etterforskeren også på ordreseddelen fra en av dressbestillingene til Camps. Der skal Valencias regionale president ha spesifisert at han ønsket stoff av meget høy kvalitet, og at det dreier seg om en hasteleveranse.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter