Kontroversiell tyrefektingslov vedtatt

Publisert

Tyrefekting har fått offisiell status som spansk kulturarv. Det ble klart etter at Partido Popular onsdag 6. november stemte forslaget gjennom i Senatet. Ett av PPs senatsmedlemmer skal i forbindelse med avstemningen ha proklamert «oksenes tilbakekomst til Catalonia», en av to spanske regioner som i dag har forbud mot tyrefekting. PP vil nå søke om å få «fiesta de toros» inn på UNESCOs verdensarvliste.

At den nye loven ble vedtatt, var ikke overraskende. Forsalget hadde allerede passert i underhuset og med PPs absolutte flertall var resultatet mer eller mindre gitt på forhånd. Den nye loven gir tyrefekting en beskyttet status i hele Spania og betyr at regionale og kommunale myndigheter i prinsippet er forpliktet til å bevare og fremme den kontroversielle tradisjonen. Forslaget til den nye loven kom som følge av en underskriftskampanje til vern av tyrefekting signert av rundt 580.000 spanjoler.

Under debatten i Senatet, som angivelig varte i fire timer, skal en av PPs representanter ha ment at Catalonia nå var forpliktet til å gjeninnføre tradisjonen. I følge representanten måtte tyrefektingen «komme tilbake til Catalonia» under argumentet om at alle spanjoler skulle ha tilgang til å se arrangementene.

En representant for regjeringspartiet i Catalonia skal ha ansett uttalelsen som et tegn på manglende respekt for regionenes rett til selvstyre og svart at hvorvidt tyrefekting var lov eller ikke, burde regionene selv få bestemme.

Andre i opposisjonen ga uttrykk for at Spania nå går i feil retning, tilbake til mindre siviliserte tider og at avgjørelsen skader Spanias omdømme utad.

Kun to av Spanias 17 regioner har til nå innført forbud mot tyrefekting, Kanariøyene i 1991 og Catalonia i 2010.

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter