Kongressen sier ja til Palestina

Publisert

Spania ble tirsdag 18. november det tredje landet i Europa som på kort tid sier ja til å anerkjenne staten Palestina. Med overveldende flertall i Kongressen ble resolusjonen vedtatt, en beslutning som ikke er i lovs form men som inneholder en oppfordring til statsminister Mariano Rajoy (PP) og landets regjering om en formell anerkjennelse.

Med sitt vedtak i Kongressen føyer Spania seg inn i rekken av EU-land som nå går i retning av en formell anerkjennelse av Palestina. I oktober kom parlamentene i Storbritannia og Irland med liknede resolusjoner, mens Sverige allerede har anerkjent staten.

Også Island er blant landene i Europa som formelt godkjenner landet. I Norge er et forslag om det samme blitt fremmet i Stortinget, men en beslutning er ennå ikke tatt.

Til sammen 135 land i verden har til nå gitt sin anerkejnnelse til staten Palestina. Det tilsvarer ca. 70 prosent av medlemslandene i De forente nasjoner (FN).

Les også:  Vil anerkjenne Palestina som stat

Foto: Oversikt over land som allerede har anerkjent Palestina (Wikimedia Commons).

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter