Kongressen avviste mistillitsforslag

Publisert

Mariano Rajoy fra det konservative Partido Popular fortsetter som Spanias statsminister etter å ha overlevd mistillitsforslaget til opposisjonspartiet Podemos i Kongressen onsdag 14. juni. Forslaget ble fremsatt etter avsløringer om korrupsjon i regjeringspartiet i mai i år og uklarheter rundt finansieringen av statsministerens valgkampanje foran parlamentsvalget i 2008.

Resultatet av avstemningen i Kongressen 14. juni var ikke uventet. Det spanske arbeiderpartiet PSOE hadde før avstemningen antydet at de ikke ville støtte forslaget. Partiet endte opp med å stemme blankt noe som avgjorde avstemningen i favør Rajoy.

Kun 24 prosent av parlamentsmedlemmene stemte imot statsministeren, herunder det sosialdemokratiske partiet Bildu fra baskerland, Catalonias republikanske sosialdemokrater ERC, det  rødgrønne partiet Compromís fra Valencia, samt partiet bak mistillitsforslaget – det nye alternativet på venstresiden i spansk politikk Podemos.

Hele 76 prosent stemte enten for å beholde Rajoy eller avla blank stemme. Av de som stemte for var regjeringens allierte fra forrige valg, det sentrum-høyreorienterte partiet Ciudadanos og Coalición Canaria (CC).

Les også: Mistillitsforslag mot statsministeren

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...





Nyttig å vite:

Relevante nyheter