Kongens tante avslørt i skatteparadis

Publisert

Prinsesse Pilar av Spania skal gjennom hele 40 år har ledet et selskap registrert i skatteparadiset Panama. Det fremgår av de nye avsløringene kjent som Panama-dokumentene. Pilar de Borbón, som er søsteren til Spanias tidligere konge Juan Carlos I og tante til konge Felipe VI, var president i selskapet Delantera Financiera SA som ble registrert i Panama allerede i 1974. Det er foreløpig uklart hvorfor hun i så mange år har ledet et firma registrert i det beryktede skatteparadiset og om hun har brukt selskapet til å unndra seg skatt i Spania.

Også flere andre selebriteter i Spania er avslørt i de nye dokumentene, deriblant regissøren Pedro Almodóvar og Barcelonas argentinske fotballstjerne Lionel Messi. Begge skal ha hatt interesser i firmaer som har dukket opp i Panama-dokumentene.

Lørdag 3. april ble det kjent at konfidensielle dokumenter var blitt lekket det Panama-baserte advokatfirmaet Mossack Fonseca. Dokumentene som er blitt kjent som “Panama papers” skal inneholde kompromitterende opplysninger om en rekke kjente personer verden over inkludert statsledere som Vladimir Putin, Petro Poroshenko, Bashar al-Assad og Hosni Mubarak.

De nye avsløringene er resultatet av journalisters undersøkende virksomhet som har pågått de siste 12 månedene. I følge avisen El Mundo har et team på mer enn 370 journalister fra aviser og tv i 76 land analysert rundt 11 millioner dokumenter fra Mossack Fonseca. Advokatfirmaet er regnet som et av verdens fem største innen registrering av selskaper fra utlandet og skal ha spesialisert seg på skatteunndragelse.

Les også:

Nye advokater skal redde prinsessen

Putin startet formuen i Torrevieja


 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter