Konflikten i Catalonia tilspisses etter arrestasjoner

Publisert

Konflikten mellom Catalonia og regjeringen i Madrid tilspisses etter at 13 katalanske byråkrater onsdag 20. september ble arrestert av spansk politi i Barcelona. De arresterte arbeidet med organiseringen av den forestående folkeavstemningen om uavhengighet fra Spania 1. oktober. Få timer senere hadde tusenvis av personer samlet seg i sentrum Barcelona, Madrid og flere andre spanske byer i protest mot arrestasjonene.

Catalonias president Carles Puigdemont fordømmer arrestasjonene og opprettholder intensjonen om å avholde folkeavstemningen 1. oktober. Samtidig med arrestasjonene har politiet konfiskert ni millioner stemmesedler som skulle brukes i avstemningen.


Sender forsterkninger til Catalonia

Den spanske regjeringens forsøk på å stanse den politiske prosessen for uavhengighet i Catalonia har gjort at det nasjonale politiet Guardia Civil har sett seg nødt til å innstille all ferieavvikling hos sine betjenter for å være beredt på nye ordre i konflikten.

Større politiforsterkninger skal allerede være sendt til Catalonia. Spanske aviser skriver onsdag 20. september at et cruiseskip er leid inn for anledningen og skal huse agenter i havnen i Barcelona. Den ekstra beredskapen gjelder frem til 5. oktober, fire dager etter folkeavstemningen.

Les også: Massiv markering for uavhengighet

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter