Kommunene ”tilbys” redningspakker

Publisert

Flere kommuner i Spania har de siste årene opparbeidet seg større gjeld enn de klarer å betjene. Kommuner som sliter økonomisk får nå tilbud om hjelp fra regjeringen i Madrid. Til gjengjeld må den enkelte kommune godta at staten fører oppsyn med kommunens inntekter og utgifter. I følge regjeringen er det snakk om til sammen 314 kommuner. Hele 45 av disse ligger i Comunidad Valenciana, nærmere bestemt 12 i provinsen Castellón, 13 i Alicante (Costa Blanca) og 20 i Valencia.

Kommunehjelpen som nå kommer skal ikke være noen intervensjon fra regjeringens side. Kilder hos departement for økonomi og offentlig administrasjon skal i følge avisen El País ha vært nøye med å påpeke at regjeringen stiller sine krav i bytte mot økonomisk hjelp. Dette skal kun være et tilbud om hjelp fra staten der man ikke ønsker noen stigmatisering av de aktuelle kommunene som dårligere enn andre kommuner. Samtidig understrekes det at kontrollen med hjelpen vil være streng fordi dette handler om skattebetalernes penger.     

Felles for kommunene som nå tilbys hjelp er at de enten har hatt økonomiske problemer over flere år, har for høy gjeld eller ikke klarer å betale løpende utgifter. For enkelte kommuner gjelder alle disse tre forholdene. Departementet ønsker ikke å gi ut navn, men opplyser at det handler om 314 av landets 8.117 kommuner. Fristen for å si ja til regjeringens hjelpeprogram skal være satt til andre januar.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter