Kommunen forsvarer fri abort

Publisert

Villajoyosa kommune sier nei til Partido Populars nye abortlov. Samtlige partier i kommunen går inn for en felles erklæring imot regjeringens forslag om å gjøre slutt på fri abort. Det betyr at også PP-regjeringens eget lokallag i byen er imot det nye forslaget. Sammen med de tre andre partiene PSOE, Esquerra Unida og Gent per la Vila protesterer de mot lovforslaget til justisminister Alberto Ruiz Gallardón (PP) som kun tillater abort ved overgrep eller når kvinnens liv og helse står i fare.

Kommunen sier i et formelt skriv at de ikke godtar regjeringen Rajoys sololøp og mener man må komme til enighet med andre partier. De betegner det som «aggressivt» at regjeringen i statsråd 20. desember i fjor vedtok det nye lovforslaget, uten at en slik enighet var oppnådd. Kommunen ber regjeringen anerkjenne «retten til et fritt valgt svangerskap» som innebærer at kvinnen skal kunne «bestemme over sin graviditet» og når en gjennomtenkt og ansvarlig beslutning er tatt «at den respekteres».

Partido Popular er splittet i abortspørsmålet, men regjeringen har bedt om lydighet til partiets offisielle kurs og vist til arbeidsprogrammet fra før valget i 2011 der endring av abortloven var ett av valgløftene. En rekke regionspolitikere fra partiet har markert motstand mot de nye lovforslaget.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter