Kommunen ekspropierer tomt bygg i Barcelona

Publisert

Rådhuset i Barcelona bruker for første gang muligeten en regional lov i Katalonia gir dem til å ekspropiere bygg som ikke brukes. Byen har over tid vært styrt av et ganske radikalt rådhus.

Det er en blokk som tilhører storbanken BBVA som nå er ekspropiert for de neste ti årene. Rådhuset sier de vil bruke bygget til sosialboliger. Blokka ligger i bydelen «Besós».

Katalansk lov gir kommunen rett til å ekspropiere eiendommer som «… står tomme eller bare brukes sporadisk…». Den katalanske loven er unik i spansk sammenheng.

Råhuset i Barcelona er kontroverisielt, i tillegg til å støtte en løsrivning fra Spania har rådhuset stoppet byggingen av flere hoteller i bykjernen og aksjonert mot turistutleie av boliger i Barcelona.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter