Kjørte luksus yacht rett på stranda

Publisert

En luksusyacht ble “kjørt på land” på stranden i Pinedo like syd for Valencia. Den har vekket nysgjerrigheten til badende i Valencia siden mandag. Båten som heter “Nordic Lily”, var på vei til yacht-havnen, Club Náutico de Valencia.

En første undersøkelse uitført av havne-vesenet avdekket en lekkasje om bord på båten. Derfor ble slepeoperasjonene stanset og båten forble på grunna utenfor stranden. Kapteinen måtte fraktes til La Fe-sykehuset med helikopter etter å ha blitt dårlig. De andre besetningsmedlemmene er fortsatt om bord.

Nordic Lily er en britisk luksusyacht produsert av det italienske selskapet Sanlorenzo, som spesialiserer seg på fritidsbåter av høy kvalitet. Båten er ca. 25 meter lang og ca. seks meter bred.

Båten drives av to motorer med en effekt på 1 800 hk, noe som gjør at den kan kjøre i rundt 30 knop (56 kilometer i timen). Båten har en drivstofftank på 5350 liter.

“Nordic Lily” er en relativt ny modell, som først ble avduket i 2015, og har en pris på rundt 4,5 millioner euro ekskl. skatt.

Tilsvarende båter, bygget i 2018, er tilgjengelige på bruktmarkedet fra 3,7 millioner euro inkludert moms.

Sanlorenzo bygger båter på bestilling, og tar hensyn til kundenes behov og smak, og bygger bare rundt femti båter i året. De største modellene, ekte megayachter, er over 60 meter lange.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter