Kjempebot til kjernekraftverk

Publisert

Industridepartementet har ilagt selskapet Endesa en bot pålydende formidable 15,4 millioner euro, i forbindelse med radioaktive lekkasjer ved kjernekraftverket Ascó I i Tarragona. Lekkasjene skal ha forekommet i november 2007, men ledelsen ved kjernekraftverket ventet helt til april 2008 med å innrapportere uhellene. Boten er den største et spansk kjernekraftverk noensinne har blitt ilagt. Den nest høyeste er pålydende 1,6 millioner euro.

Industridepartementet har ilagt selskapet Endesa en bot pålydende formidable 15,4 millioner euro, i forbindelse med radioaktive lekkasjer ved kjernekraftverket Ascó I i Tarragona. Lekkasjene skal ha forekommet i november 2007, men ledelsen ved kjernekraftverket ventet helt til april 2008 med å innrapportere uhellene. Boten er den største et spansk kjernekraftverk noensinne har blitt ilagt. Den nest høyeste er pålydende 1,6 millioner euro. Den ble ilagt kjernekraftverket Vandellós II i 2006.

Ifølge en talsmann for industridepartementet er boten som er ilagt Endesa firedelt. Ført er det snakk om 7,5 millioner euro for det radioaktive utslippet. Deretter er det 3 millioner euro for at kjernekraftverket ikke har kontrollert utslippet. Det samme beløpet er ilagt for ikke å ha meldt ifra om utslippet før flere måneder senere. Sist, men ikke minst, kommer 1,8 millioner euro for ikke å oppfylle de generelle sikkerhetsnormene som gjelder for driften av kjernekraftverk.   

 

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter