Kirke sjokkerer med statue av Franco

Publisert

Den beryktede kirken Iglesia Cristiana Palmariana i provinsen Sevilla i Syd-Spania sjokkerer med å sette opp en statue av landets tidligere diktator Francisco Franco. Statuen inngår i en serie nye skulpturer utvendig på kirkebygget og viser en Franco-liknende skikkelse i militæruniform, utstyrt med kappe og glorie. Kirken er privat og er ikke anerkjent av Den katolske kirke.

Tidligere diktator Francisco Franco har lenge stått på Iglesia Cristiana Palmarianas liste over helgener. Det er imidlertid først nå han blir hedret med en egen statue. I følge avisen 20 Minutos har den gamle diktatoren, San Francisco Franco som han kalles av kirken, fått følge av Sankt Peter og flere andre kjente helgener som er plassert høyt opp utvendig på kirkebygget. Kirken skal ha vært i forfall i flere år, men er nå pusset opp ved hjelp av private donasjoner.

Den kontroversielle statuen av Franco viser diktatoren iført militæruniform og utstyrt med kappe og glorie. På kirkens liste over helgener finner man også Luis Carrero Blanco som var en av Francos ledere og politiske strateger samt stifteren av det spanske fascistpartiet Falange Española, José Antonio Primo de Rivera.

Iglesia Cristiana Palmariana de los Carmelitas de la Santa Faz ligger ved tettstedet El Palmar de Troya i kommunen Utrera i provinsen Sevilla og ble bygget i 1978 med Clemente Domínguez Gómez som åndelig leder og selvutnevnt pave. Den beryktede kirken er ikke anerkjent av Den katolske kirke og er i opposisjon til Vatikanet. Foruten sine omstridte helgener, utnevner kirken sine egne paver, kardinaler og biskoper. Clemente Domínguez Gómez døde i 2005, men kirken lever fremdeles videre og har i dag angivelig 60 biskoper, 70 nonner og et kirkesamfunn på rundt 2.000 personer. Domínguez, eller pave Gregory XVII som han kalte seg, ble på 1990-tallet tiltalt for seksuelt misbruk av flere av kirkens prester og nonner, handlinger han senere skal ha innrømmet hadde funnet sted.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter