Dårlig stemming i Katalonia – kamp om gule sløyfer

Publisert

Siste tiden har flere sinte restauranteiere måtte konfrontere rasende separatister i det de forsøker å henge opp gule sløyfer på deres eiendom. De gule sløyfene er ment å støtte opp om frigjøringen av “politiske fanger”, de nasjonalistene som tidligere i år ble fengslet for å blant annet ha misbrukt offentlige midler og å arrangere en ulovlig avstemming om å rive løs Katalonia fra Spania.

Restauranteiere har blitt kalt for fasister og bedt om å forlate byen av sinte katalanske nasjonalister som mener de skal få henge opp sine gule bånd også på private restauranter.

Barcelonas kontroversielle ordfører Ada Colau er kritisk til de som fjerner disse gule båndene, til spansk presse “.. å fjerne gule bånd er en aggressiv handling i seg selv”

KATALANSK MARTYR?: Over store deler av Barcelona ser man portretter av Katalonias ettersøkte ekspresident, Puigdemont og flere andre av hans allierte. Mange Katalanere er nå lei av det man ser på som politiske ytringer så til de grader har overtatt mye av det offentlige rom.

Overfall og persondyrking

Flere mennesker har blitt angrepet og overfalt etter å ha prøvd å fjerne gule bånd fra offentlige parker og langs avenyer i Barcelona. Mange reagerer på at det offentlige rom og offentlige bygg brukes i det man ser på som en kontroversiell politisk ytring. Altså at separatistenes som brøt på grunnloven og misbrukte offentlige midler, av nasjonalistene dyrkes som politiske fanger. Over store deler av Barcelona ser man portretter av Katalonias ettersøkte ekspresident, Puigdemont og flere andre av hans allierte. Mange av disse er i dag enten er fengslet i Spania eller på flukt i andre europeiske land.

Splittes – Land mot by

Etter uroen tidligere i år ser man et splitte tydelig markere seg i Katalonia mellom nasjonalister som fortsetter å ytre sin støtte for en løsrivelse fra Spania og de andre som mener det er en dårlig ide eller at dette er umulig med dagens grunnlov.

Flest som av de som ønsker å løsrive Katalonia fra Spania bor utenfor Barcelona og regionens urbane og kystnære områder. Nasjonalistene har størst støtte på landsbygda og i regionene bort fra kysten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter