Kastes endelig ut av partiet

Publisert

Partido Popular har innledet en prosess for å få Alicante-ordfører Sonia Castedo utvist av partiet. Den korrupsjonstiltalte ordføreren har i flere måneder nektet å trekke seg tross sterkt press fra ledelsen i partiet. Etter utallige avsløringer om korrupsjon blant PPs medlemmer har ledelsen lovet å ta et oppgjør med ukulturen i partiet. PPs visesekretær Carlos Floriano kunne onsdag 5. november bekrefte overfor spanske aviser at en sak var opprettet for å få ordføreren utvist. Partido Popular har som mål å stille til valg i 2015 uten korrupsjonstiltalte kandidater på listen.

Alicante-ordfører Sonia Castedos politiske skjebne skal ha vært et aktuelt tema i forbindelse med statsminister Mariano Rajoy og kong Felipe VI´s besøk i Alicante i anledning årskonferansen til næringslivsorganisasjonen Instituto de Empresa Familiar (IEF) 2. til 4. november. Før møtet ble det antydet at partiet ville fjerne Castedo slik at hun ikke kunne være tilstede under arrangementet. Ordføreren dukket imidlertid opp til konferansen og skal i følge lokalavisen Información ha påsett at hun fikk hilst på den nye kongen. Både kollegaer i partiet og aktører innen næringslivet skal imidlertid ha forhindret at den korrupsjonstiltalte ordføreren ble med på den offisielle avfotograferingen.

Ledelsen i Partido Popular har lenge antydet at Castedo vil bli fjernet fra partiets valglister foran neste års regions- og kommunevalg. Nylig så ordføreren seg nødt til å skrive under på en erklæring om at partiets lokallag i Alicante kom til å overholde kravet. Dersom hun fremdeles står tiltalt for korrupsjon når listene avgjøres vil hun trekke seg, var løftet hun skal ha gitt under møtet. Det var tydeligvis ikke godt nok for ledelsen som nå vil ha henne utvist fra partiet som sådan. 

Sonia Castedo har vært ordfører for Partido Popular i Alicante siden 2008. I 2012 ble det tatt ut tiltale mot henne i den såkalte Brugal-saken. Castedo står i dag tiltalt for å ha lekket informasjon fra reguleringsplanen for utbygging i kommunen til entreprenøren Enrique Ortiz. Ordføreren skal også ha gjort endringer for å tilpasse kommuneplanen etter utbyggerens ønsker. Til gjengjeld skal hun ha tatt imot bestikkelser i form av penger, gaver og feriereiser. Medtiltalt i saken er hennes forgjenger og politiske mentor Luis Díaz Alperi (PP). I tillegg er det tatt ut tiltale mot henne i en beslektet sak som også handler om Enrique Ortiz og berikelse og favorisering av entreprenøren i forbindelse med det såkalte Rabasa-prosjektet, en planlagt utbygging bestående av 13.500 boliger, samt etableringen av IKEA og et stort shoppingområde utenfor sentrum av Alicante. 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter