Kaster fortsatt kalkun fra klokketårn

Publisert

På slutten av prosesjonen til ære for San Blas, skytshelgen for landsbyen Cazalilla (Jaen), har nok en gang en kalkun blitt kastet ut fra klokketårnet i Santa Maria Magdalena kirken. Begivenheten forårsaket sammenstøt mellom deltakere og dyrevenner før og etter den groteske handlingen.

Tradisjonen går tilbake til det nittende århundre da to fiendtlige familier forseglet fred med at barna deres giftet seg, og forsoningen ble feiret med å kaste ut en kalkun fra det berømte klokketårnet.

Begivenheten forårsaket store sammenstøt mellom publikum og dyrevenner som hadde møtt opp for å protestere på fredelig vis. Når de forsøkte å redde dyret, ble de angrepet av landsbyens sinte innbyggere. På bilder publisert i media kan man se volden som ikke bare ble brukt mot dyrevennene, men også mot journalistene.

Hundrevis av innbyggere og besøkende fra nærliggende byer som Villanueva de la Reina, Mengíbar og Espeluy avventet begivenheten. Denne gangen stupte kalkunen rett ned i bakken, i motsetning til hva som vanligvis skjer når det skremte dyret etter en kort flytur blir tatt imot av en av de til stede.

I de siste årene har personen som ofte bærer en maske og som slipper kalkunen fra klokketårnet, blitt bøtelagt med 2001 euros til ingen nytte. Ulike dyreforeninger har bedt om å øke summen på boten for å unngå at innbyggerne samler inn penger gjennom donasjoner slik at denne begivenheten kan gjentas år etter år.

I et brev som Landsforeningen for beskyttelse og velferd for dyr (ANPBA) sendte til biskopen i Jaen, ba foreningen om at døren til klokketårnet i kirken ble stengt for å forhindre at noen kunne gå opp dit å gjennomføre den ulovlige handlingen. Da kalkunen ble brakt frem og skulle føres opp i tårnet, startet sammenstøtene mellom dyreforeningene og innbyggerne.

 Kalkunen blir hvert år kastet ut foran et ivrig publikum som står på plassen og venter på å gripe dyret. Personen som får tak i det, lover å ta seg av kalkunen og gi den et godt liv. Men i år kunne man ikke identifisere personen som tok imot kalkunen, da innbyggere og besøkende slo ring rundt han og det hardt skadde dyret for å unngå at pressen tok bilder. 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter