Kardinal anmeldes for homohets

Publisert

Den nyutnevnte spanske kardinalen Fernando Sebastián er anmeldt for nedsettende uttalelser om homofile. I forbindelsen med utnevnelsen av embetet i Roma ga kardinalen nylig et intervju til Malaga-avisen Diario Sur der han karakteriserer homofili som en mangel og en defekt som kan helbredes ved behandling. Den spanske organisasjonen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (COLEGAS) mener uttalelsen kan føre til hatefulle handlinger mot homofile og har anmeldt kardinalen for brudd på straffeloven.

I intervjuet med avisen Diario Sur sier Fernando Sebastián at homofili er en «mangel». Han sier også at det ikke er noen fornærmelse å påpeke overfor homoseksuelle at de har denne mangelen, fordi mange tilfeller av homoseksualitet kan «helbredes og normaliseres med den rette behandlingen». I følge den 84 år gamle kardinalen handler dette om å fortelle sannheten og si fra når noen har en «defekt».

Kritikk av kardinalen har også kommet fra politisk hold. Ansvarlig for likestilling i PSOE, Purificación Causapié, mener uttalelsene bidrar til fordommer mot homofile og anser spørsmålet om seksuell legning som en grunnleggende frihet i et demokrati og at den katolske kirke bør respektere dette.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter