Må i karantene til tross for lavere smitte

Publisert

Økende smitte i deler av Nord-Spania trekker opp smitte-tallene for hele Spania.

Folkehelseinstituttet er godt klar over forskjellene i Spania, men velger likevel å behandle reisende fra f.eks. Malaga som om de har vært utsatt for den langt større smittefaren man ser i Nord-Spania.

FHI skriver selv i en pressemelding om Corona-smitten i Spania

«Det er særlig økning i smitte i de nordlige regionene Aragón og Katalonia. Smittetallene i de fleste andre regionene i Spania er fortsatt lave».

I Andalucia (Costa del Sol) er det en smitted pr 605 personer, i Valencia-regionen, som inkluderer Alicante-provinsen er en av 413 testet positiv for Corona-viruset. Det er regioner langt borte fra turist-områdene som trekker smittet for hele Spania opp og over Folkehelseinstituttet grenseverdi for antall smittede pr 100.000 innbyggere.

De som drar opp snittet i Spania er Madrid-regionen med en av 91 smittede, Katalonia med en av 110 og Baskerland med en av 150, Castilla y Leon med en av 121 og Navarra med en av 150.

Kystområdene nordmenn reiser til er Malaga (Costa del Sol) og Alicante (Costa Blanca). Her er smittetilfellene en brøkdel av tallene fra Nord-Spania og Katalonia.

Folkehelseinstituttet vil ikke dele Spania opp i smitte-regioner som man gjorde med Sverige.

Det er i dag 612 Corona-smittede i Malaga-provinsen som inkluderer Costa del Sol, med dette er den populære ferie-destinasjonen langt under grenseverdiene satt av FHI. Likevel risikerer nordmenn på ferie her karantene ved retur til Norge. Dette på grunn av høyere smitte i regioner som liger i Nord-Spania over tusen kilometer unna.

Hele Spania blir en «faresone»

Norges naboland Sverige, ble i motsetning til Spania delt opp i regioner, så kan kunne ta hensyn til de regionale forskjellene. Sverige som er langt mindre enn Spania med bare ti millioner innbyggere mot Spanias nesten 47 millioner. Likevel velger byråkratene i FHI å definere hele landet som en faresone. Inkludert de relativt isolerte øygruppene som Kanariøyene og Balearene (Mallorca og Ibiza).

Ferierende i Spania risikerer nå karantene ved retur til Norge, til tross for at regionenen de ferierer i har smittenivåer langt under greiseverdiene satt av FHI. Nordmenn i Spania har fått en SMS fra Helsedirektoratet med varsel om endrede karanteneregler.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter