Kanskje bompenger på nytt

Publisert

Det er har passert mindre enn to år siden man rev ned bomstasjonene langs motorveien AP-7 forbi Alicante og til Valencia i tillegg til store deler av Spania. Å fjerne bomveien var et valgløfte fra det spanske arbeiderpartiet PSOE.

Nå studerer regjeringen hvordan man kan etablere en «ny ordning» for å slik få inntekter til vedlikehold av motorveiene. Det er ikke kjent om det er bompenter eller en egen-motorveiavgift som man ser i andre Europeiske land, hvor man kjører med et klistremerke i vinduet som gir rett til å kjøre på motorveier i landet.

Opposisjonen krever regjeringen nå sier klart i fra om de ønsker å på nytt innføre bompenter på AP-7 eventuelt nasjonalt.

Representanten for partiet Compromis, har formalisert spørsmålet til minister for infrastruktur José Luís Abalos. Representanten hevder også at enhver ny slik avgift blir urettferdig for innbyggerne i Valencia-regionen som har betalt bompenger på AP-7 i nærmere 50 år mens store deler av Spania har kjørt gratis på sine motorveier.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter