Kanskje bompenger på nytt

Publisert

Det er har passert mindre enn to år siden man rev ned bomstasjonene langs motorveien AP-7 forbi Alicante og til Valencia i tillegg til store deler av Spania. Å fjerne bomveien var et valgløfte fra det spanske arbeiderpartiet PSOE.

Nå studerer regjeringen hvordan man kan etablere en «ny ordning» for å slik få inntekter til vedlikehold av motorveiene. Det er ikke kjent om det er bompenter eller en egen-motorveiavgift som man ser i andre Europeiske land, hvor man kjører med et klistremerke i vinduet som gir rett til å kjøre på motorveier i landet.

Opposisjonen krever regjeringen nå sier klart i fra om de ønsker å på nytt innføre bompenter på AP-7 eventuelt nasjonalt.

Representanten for partiet Compromis, har formalisert spørsmålet til minister for infrastruktur José Luís Abalos. Representanten hevder også at enhver ny slik avgift blir urettferdig for innbyggerne i Valencia-regionen som har betalt bompenger på AP-7 i nærmere 50 år mens store deler av Spania har kjørt gratis på sine motorveier.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter