Kan bli forbudt å importere hund fra Spania

Publisert

En hun hentet til Norge fra Spania viste seg å ha 40-50 hjerteormer i seg. Sykdommen er ikke vanlig og nå vurderer norske myndigheter å forby import av hunder fra Spania for å forhindre spredning til Norge. Den smittede hunden hadde alle papirer i orden da den kom til landet.

 

Ormen, som forårsakes av en parasitt og utseendemessig kan minne om en klase med pasta, er altså en alvorlig og potensielt dødelig sykdom for hund og katt. 

Mattilsynet er bekymret over at gatehunder som importeres fra Spania kan true dyrehelsa i Norge.

– Det er lovlig å importere disse hundene, men det er ikke dermed sagt at det er lurt å gjøre det. Vi har en veldig, veldig spesiell dyrehelse i Norge, som vi ønsker å ivareta, sier Tronerud i Mattilsynet i følge NRK.

– Vi anslår at det var 40 eller 50 ormer, i alle fall. Den lengste av dem vi fant var 32 centimeter lang. Jeg målte for eksempel 14 ormer som til sammen utgjorde over tre meter, sier Inger Sofie Hamnes, seksjonsleder ved Veterinærinstituttet, som obduserte hunden.

Hunden som hadde hjerteorm hadde også alle papirer i orden. En kontroll hos veterinær viste likevel at alt ikke var som det skulle, og den ble avlivet i samråd med eieren. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter