Kalte tyrefekter «dyremishandler» – saksøkt for ærekrenkelser

Publisert

En dyrevernaktivist er saksøkt etter å ha sabotert et tyrefektingsstevne i Palma på Mallorca den 7. august i år. Den nederlandske aktivisten som går under tilnavnet Peter Janssen skal ha hoppet inn på arenaen da den første oksen var drept og kalt tyrefekteren Morante de la Puebla for «morder» og «dyremishandler». Den kjente matadoren skal ikke ha likt betegnelsene og saksøker aktivisten for ærekrenkelser.

Det er ikke første gang nederlenderen avbryter et stevne. Kjent som «the vegan streaker» og medlem av den nederlandske dyrevernsorganisasjonen Vegan Streaker Group har Petrus Johannes Martinus, alias Peter Janssen, de siste årene reist rundt i Spania og gjort liknende stunt i en rekke byer, deriblant Sevilla, Pamplona, Burgos og Valladolid.

Under stevnet i Palma på Mallorca den 7. august ble Janssen imidlertid stoppet da han forsøkte å løpe ut på arenaen. Tyrefekteren Morante de la Puebla (José Antonio Morante Camacho) skal rett før ha hatt sin stolte oppvisning og drept den første oksen. Janssen skal før han ble tatt hånd om av politiet likevel ha klart å si noen ord til matadoren og blant annet kalt ham «morder» og «dyremishandler». Erstatningssøksmålet fra tyrefekteren er på 100.000 euro. Partene er kalt inn til forliksmøte i slutten av september, skriver avisen El Mundo.

Les også:

Hoppet inn i ringen for å trøste oksen

Debatt om tyrefekting og okseløp

 

Foto: Peter Janssen under en aksjon i juni 2014, Cáceres (Extremadura).

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter