Kaffekapsler og plastbestikk forbudt i 2020

Publisert

Valencia-regionen vil forby kommersielt salg av engangsprodukter i plast fra og med 2020. Q-tips, sugerør, plastbestikk og kaffekapsler er blant varene som i fremtiden må produseres i mer nedbrytbart materiale eller forsvinne. Reglene vil kun gjelde når det er mulig å finne alternative og mer miljøvennlige løsninger. Regionen følger dermed etter Balearene og Frankrike som allerede har gjort liknende vedtak.

Den nye planen for avfallshåndtering i Comunidad Valenciana, Plan Intregral de Residuos (PIR), ble vedtatt av regionsparlamentet i Valencia tirsdag 10. april. Samtlige partier så nær som Spanias konservative regjeringsparti Partido Popular sa ja til forslaget. Lovendringen innebærer at plastprodukter som bomullspinner (Q-tips), sugerør, kaffekapsler, engangsbestikk, glass og tallerkener i plast fra og med 2020 vil forsvinne eller måtte lages i nedbrytbare materialer for kompost.

Forslaget anses som et nødvendig miljøtiltak for å redusere utslipp som følge av brenning av søppel ved regionens avfallsdeponier. Forbudet vil kun gjelde for produkter der det er mulig å finne alternative og mer miljøvennlige materialer. Valencia følger dermed etter regionen Balearene som gjorde et liknede vedtak tidligere i år. Også andre steder i verden er tilsvarende lover vedtatt, blant annet i Frankrike i 2016.

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: