Justisministeren går av

Publisert

Spanias justisminister, Mariano Fernandez Bermejo, har levert sin avskjedssøknad.

Spanias justisminister, Mariano Fernandez Bermejo, har levert sin avskjedssøknad. Etter at det har kommet frem at  Fernandez Bermejo har vært på jakt sammen med dommer og korrupsjonsjeger Baltasar Garzon, som har ledet etterforskningen av den nye korrupsjonsskandalen som har rammet PP, og at han i tillegg jaktet uten lisens, har oposisjonen, med Mariano Rajoy i spissen, ved flere anledninger forlangt hans avgang.

Det har lenge vært forespeilet at justisministeren er en av flere ministere som ville blitt erstattet ved neste regjeringsomstrukturering, men en frivillig avgang har neppe vært ventet.Fernandez Bemejo forsvarer sin beslutning med at han ikke vil bidra til å  sverte  regjeringen.

Mariano Fernández Bermejo har lenge slit med dalende popularitet. Han er den første justisministeren i det spanske demokratiets historie som har måtte handskes med en dommerstreik.Det faktum at han pusset opp sin tjenestebolig for 250.000 euro,har heller ikke bidratt til å forbedre hans anseelse.   

Francisco Caamaño, statssekretær med ansvar for relasjonene til parlamentet, blir Spanias nye justisminister.Hans hovedoppgave blir i første omgang å få til en enighet mellom de forskjellige rettsinstansene, som krever en omfattende reform av det spanske rettsvesenet.
 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter