Justisministeren går av

Publisert

Spanias justisminister, Mariano Fernandez Bermejo, har levert sin avskjedssøknad.

Spanias justisminister, Mariano Fernandez Bermejo, har levert sin avskjedssøknad. Etter at det har kommet frem at  Fernandez Bermejo har vært på jakt sammen med dommer og korrupsjonsjeger Baltasar Garzon, som har ledet etterforskningen av den nye korrupsjonsskandalen som har rammet PP, og at han i tillegg jaktet uten lisens, har oposisjonen, med Mariano Rajoy i spissen, ved flere anledninger forlangt hans avgang.

Det har lenge vært forespeilet at justisministeren er en av flere ministere som ville blitt erstattet ved neste regjeringsomstrukturering, men en frivillig avgang har neppe vært ventet.Fernandez Bemejo forsvarer sin beslutning med at han ikke vil bidra til å  sverte  regjeringen.

Mariano Fernández Bermejo har lenge slit med dalende popularitet. Han er den første justisministeren i det spanske demokratiets historie som har måtte handskes med en dommerstreik.Det faktum at han pusset opp sin tjenestebolig for 250.000 euro,har heller ikke bidratt til å forbedre hans anseelse.   

Francisco Caamaño, statssekretær med ansvar for relasjonene til parlamentet, blir Spanias nye justisminister.Hans hovedoppgave blir i første omgang å få til en enighet mellom de forskjellige rettsinstansene, som krever en omfattende reform av det spanske rettsvesenet.
 

 

 

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter