Juan Carlos klar til å flytte hjem etter valget

Publisert

Ifølge hans følge planlegger den tidligere spanske kongen Juan Carlos I å returnere til Spania fra Abu Dhabi hvis Partido Popular vinner valget 23. juli. Han skal også delta i en ny seilregatta i slutten av juli.

Etter å ha forlatt Spania for nesten tre år siden på grunn av korrupsjonsanklager, skal Juan Carlos I nå være i ferd med å forberede sin retur. Han skal ha uttrykt et ønske om å vende tilbake til Spania permanent hvis PP-leder Alberto Núñez Feijóo som ventet blir valgt til ny regjeringssjef. I så fall planlegger kong Felipes far å vende tilbake til Spania allerede i høst og bosette seg i en del av Zarzuela-palasset, hans tidligere residens.

Militærkupp: På bildet ser vi diktatoren Franco sammen med en ung kong Juan Carlos I.
En ung kronprins Juan Carlos, her avbildet med Europas siste facist-diktator General Franco. Den unge Juan Carlos var med på låne “glamour” og kredibilitet til Francos regime som til slutt plasserte ham på tronen hans forfedre mistet da Spania i det forrige århundre ble republikk. Franco-regimets folk var de som senere stiftet partiet Allianza Popular som senere ble til dagens Partido Popular.

Alberto Núñez Feijóo har tidligere uttrykt at Juan Carlos I er velkommen tilbake til Spania når som helst, forutsatt at han ikke har noen uløste juridiske problemer. Mellom 2020 og 2021 ble det satt i gang flere etterforskninger av mistanker om skattelovbrudd som Juan Carlos skal ha begått både under og etter sin regjeringstid. Etter nesten to års etterforskning ble det imidlertid konkludert med at det ikke kunne reises tiltale mot ham. Alle uregelmessigheter som ble oppdaget, ble henlagt uten rettslige konsekvenser.

Den nåværende regjeringen hevder at Juan Carlos’ beslutning om å flytte til Abu Dhabi i 2020 ble tatt av ham selv og hans sønn, kong Felipe VI, uten at regjeringssjef Pedro Sánchez var involvert. Det skriver El País.

Den tidligere kongen kommer tilbake til Sanxenxo i Galicia i slutten av juli for å delta i en ny seilkonkurranse sammen med mannskapet på båten Bribón. Som ved de to foregående besøkene forventes det at han flyr direkte fra Abu Dhabi i et privatfly som tilhører kongefamilien i De forente arabiske emirater.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter