Juan Carlos´ farskapssak henlagt

Publisert

Høyesterett i Spania har henlagt farskapssaken mot landets tidligere konge Juan Carlos I. De vil ikke kreve DNA test. Saken henlegges på bakgrunn av mangelfulle bevis og det man kaller “sprikende forklaringer” fra saksøker Ingrid Sartiau har retten kommet til at det ikke foreligger tilstrekkelig grunn til å tro at hun er kongens datter.

Den belgisk fødte kvinnen har i flere år hevdet at hennes mor hadde et forhold til den tidligere monarken i 1965, året før hun ble født. Historien skal hun ha fått fra moren, men morens og datterens forklaringer er ikke i samsvar når det gjelder hvor og når romansen skal ha funnet sted.

Sprikene i morens og datterens forklaringer skal være avgjørende for at retten henlegger saken. Ingrid Sartiaus advokater skal også ha fått anledning til å oppklare eventuelle spørsmål rundt de to forklaringene, noe de angivelig ikke har gjort. Da søksmålet ble akseptert av den samme rettsstolen for to måneder siden hadde man heller ikke hørt kongens versjon av saken. Etter å ha mottatt Juan Carlos innsigelser i februar har retten nå kommet frem til at det ikke foreligger grunnlag for en rettssak.

Les også:

Anker påstanden om farskap

Kan bli dømt i farskapssak

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter