President Biden: Spania bør unnskylde seg – Spansk høyreside avviser alt

Publisert

I USA markerer man 11. oktober «De innfødtes dag» i USA. Det var i denne forbindelsen USAs president Joe Biden oppfordret Spania til å «ta ett oppgjør med sin fortid som kolonimakt». Biden proklamerte også at dagen tilhører alle innfødte verden over.

HAN OPPDAGET IKKE AMERIKA – HAN INNVADERTE! Bildet er fra 1992 da man markerte 500 år siden Columbis ankomst til amerika.

Feirer begynnelse på et folkemord

11. Oktober er samme dagen man i Spania og flere Latin-Amerikanske land markerer «Dia de Colon» altså Columbus-dagen i forbindelse med Colombus påståtte «oppdagelse» av Amerika på vegne av de spanske monarkene. Historikere peker på at det spanjolene markerer denne dagen i realiteten var begynnelsen på historiens største folkemord.

Leder for Spanias største konservative parti (Partido Popular) Pablo Casado var lite lydhør for den amerikanske presidentens oppfordring.

– Trenger det spanske kongedømmet å unnskylde for at at det fire hundre år tilbake oppdaget den nye verden, respekterte de som var der, etablerte universiteter, skapte velstand og bygget hele byer? Jeg tror ikke det!

Pablo Casado spilte inn en kort video med denne uttalelsen før han delte den ut på Twitter.

Utryddet de innfødte – Afrikanske slaver var løsningen

At spanjolene, og Columbus selv, bare årtier etter «oppdagelsen» måtte hente slaver fra Afrika hang sammen med spanjolenes brutale fremferd.

Det var på øya «Hispañola» (Den spanske) Columbus etablerte spanjolenes første koloni. Etter å ha jobbet ihjel eller drept de innfødte satt man til slutt igjen uten arbeidskraft. Løsningen var å kjøpe slaver fra Afrika for å bemanne de store gårdene spanjolene etablerte. Slik ble Haiti og den Dominikanske republikk befolket, nesten utelukkende, av slaver fra Afrika.

BLODTØRSTIGE: Spanjolene brukte kamp hunder for å holde de innfødte i sjakk. Når de manglet mat til hundene tok de barna fra de innfødte, drepte dem og foret dem til hundene. Munker var med Columbus folk skrev om hvordan de kappet lem av slavene og moret seg med teknikker på hvordan man kunne splitte buken på mennesker med bare et hogg.

Det spanjolene feirer er begynnelsen på et folkemord

Columbus adferd på Hispañola var så grusom at selv de katolske munkene og prestene han hadde med seg skrev tilbake til Spania om blodbadet. Da Columbus reiste tilbake til monarkene for å be om mere penger for å fortsette koloniseringen slet ham med å få midlene. Grusomhetene som var hår-reisende selv etter datidens standarder. Columbus var også en selverklært pedofil voldtekstsmann. Han skrev at den ideelle alder for hans “partner” var 13 år. Mannen som i dag har en plass eller en gate oppkalt etter seg i de fleste spanske storbyer skrev selv om dette i sine brev og dagbøker.

Mexico har krevd unnskyldning

Mexicos president ba i 2019 om en unnskyldning fra spanjolene. Det var Herman Cortez som innvaderte og koloniserte det man i dag kaller Mexico på vegne av de spanske monarkene.

Cortez etablerte både bortell og kirke, vegg i vegg med hans eget palass, i Cuernavaca hvor han hadde sin administrative hovedstad.

Kom 500 år etter vikingen og oppdaget feil kontinent

Det var rundt 500 år etter Leif Erikson ankom «vinland». Skandinaviske vikinger etablerte sine første bosetninger her. Flesteparten av spanjolene tror fortsatt den dag i dag at «deres» mann var første Europeer på kontinentet og spanjolene brakte fremskritt og sivilisasjon til Amerika. Historien om Leif Erikson er ikke inkludert i spanske lærebøker.

Columbus satte aldri sin fot i Nord-Amerika. Og han var definitivt langt borte fra India selv om han kalte de innfødte han møtte indianere. Disse hadde allerede hadde tilbrakt 30.000 år på det amerikanske kontinentet.

Systematisk historieforfalskning som del av nasjonal identitet

Historieforfalskning er i praksis en del av spanjolenes myte om seg selv og sitt land. Foruten om myten av deres “oppdagels og konstruksjon” av Amerika er myten om deres “gjenerobring” av landets sydlige provinser fra “muslimene”.

Provinsene i syd var aldri del av noe samlet Spania og 800 år med muslimer, jøder og kristne i syd måtte ende da et nygift kongepar fra Nord-Spania ønsket seg større makt og rikdom. Religion ble det som kunne rettferdig-gjøre deres innvasjon av kongedømmene i syd, Valencia, Granada etc. Å bringe Gud til de vanntro var også det motivet man proklamerte lå bak etableringen av kolonier i Amerika.

I nyere tid er hvitvasking av General Francos dikatur kanskje det mest kjente eksempel. Da Franco døde i 1975 var det hans folk som fikk styre videre og etablere det som ble Spanias største parti gjennom årtier, Partido Popular. Slik har de kunne kontrollere myten om Spania under Franco og diktaturet som en perioden med orden, ro og sunne katolske verdier. Franco var Europas siste facist-diktator og ansvarlig for drap og tortur på titusener også etter den spanske borgerkrigen. Hans feilslåtte politikk førte til sult og død, samt en generasjon feilernærte og småvokste spanjoler.

Les også:

Mexico krever unnskyldning fra Spania, spanjolene nekter.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter