8.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
16.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

«Jo mer nakne, jo mer elegante»

«Kvinner, jo mer nakne, jo mer elegante. Menn, jo mer påkledd, jo mer elegante». Det var ordene til Partido Populars ordfører i Granada, José Torres Hurtado, som for få dager siden valgte å dele sin personlige oppfatning med offentligheten. Uttalelsen kom i forbindelse med en mottakelse av unge studenter i kommunen og har møtt sterke reaksjoner både i spanske aviser og fra organisasjoner som jobber for kvinners rettigheter i Spania. Det regionale instituttet for likestilling i Andalucia (Instituto Andaluz de la Mujer) betegner uttalelsen som «svært uheldig».

Få timer etter PP-ordførerens blemme skal han selv ha sendt ut en pressemelding der han beklaget hvis noen hadde følt seg krenket av uttalelsen og omtalte selv ordvalget som «uheldig». I følge Torres Hurtado var formuleringen kun et forsøk på å formidle til studentene antrekket for mottakelsen og «nødvendigheten av å bruke en adekvat påkledning i forbindelse med hetebølgen som vi for tiden opplever i Spania og spesielt i Granada».

Videre skal han ha sagt at det ikke var meningen å fornærme noen; «hvis jeg har gjort det, vil jeg gjerne gjøre det godt igjen og be om unnskyldning». Han skal også ha erklært sin «dypeste respekt for kvinner» og at han gjennom hele sin politiske karriere har stått opp for kvinnen «spesielt som ordfører i Granada».

 

 

 

 

 

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]